Direktlänk till inlägg 28 juni 2011

Jesus kommer alltid ta hand om och hjälpa dig

Av Ulrika - 28 juni 2011 18:27

Jag läser på lite olika ställen. Några i gamla och just nu Lukas i nya. Idag läste jag i kapitel åtta. Om du vill kan du läsa de verserna jag klippte in. Det är från Folkbibeln. Använder ofta deras sida. 


Jesus uppväcker Jairus dotter

När Jesus kom tillbaka, tog folket emot Honom, eftersom alla väntade på Honom. Då kom det fram en man som hette Jairus, och han var föreståndare för synagogan. Han föll ner för Jesu fötter och bad att Jesus skulle komma hem till honom. Han hade en enda dotter som var i tolvårsåldern, och hon låg för döden.

Jesus gick då med och folkskaran trängde sig inpå Honom. Där fanns en kvinna som hade lidit av blödningar i tolv år och som ingen hade kunnat bota. Hon närmade sig Jesus bakifrån och rörde vid hörntofsen på Hans mantel, och genast stannade blödningen.  Jesus frågade: "Vem var det som rörde vid mig?" Då alla nekade, sade Petrus: "Mästare, folkmassan trycker och tränger sig inpå dig." Men Jesus sade: "Någon rörde vid mig. Jag kände att kraft gick ut från mig." När kvinnan såg att hon var upptäckt, kom hon darrande fram och föll ner för Honom och förklarade inför allt folket varför hon hade rört vid Honom och hur hon genast hade blivit botad. Jesus sade till henne: "Min dotter, din tro har frälst dig. Gå i frid."

Medan Han ännu talade, kom någon från synagogföreståndarens hus och sade: "Din dotter är död. Besvära inte Mästaren längre." Jesus hörde det och sade till honom: "Var inte rädd. Tro endast, så får hon liv igen."  När Han kom fram till huset, lät Han ingen följa med in utom Petrus, Johannes och Jakob och flickans far och mor. Alla grät och höll dödsklagan över henne. Men Jesus sade: "Gråt inte. Hon är inte död, hon sover."  Då hånskrattade de åt Honom, för de visste att hon var död. Men Han tog flickans hand och ropade: "Flicka, stå upp!" Hennes livsande återvände, och hon reste sig genast, och Han sade till dem att ge henne något att äta.  Hennes föräldrar blev utom sig av häpnad. Men Jesus förbjöd dem att tala om för någon vad som hade hänt.


Märker du när du läser att du kanske kommer att tänka på saker? Ser händelsen framför dig? Jag skriver några saker som jag tänker på.


eftersom alla väntade på Honom. 


Innan när jag läste idag tänkte jag inte på de orden. Vänta. Vänta på Jesus. Vad väntar du på tro? Eller vem? Ordet vänta ger mig ändå trygghet på något sätt. Då vet jag att Jesus kommer. När du väntar på Jesus väntar du inte förgäves. Han kommer. Jesus har lovat vara nära.


Under tiden jag var i Töreboda gjorde jag och min evangelist-kompis ett drama om denna händelse. Ville visa på att Gud inte gör skillnad på någon. Att någon människa skulle vara mer värd och därför få hjälpen med större säkerhet. Vi tänkte på Jairus. Kanske var rik? Så klart skulle Jesus hjälpa honom. Bara honom.


Men det fanns en till! Kvinnan med blödningar. Hon blev hjälpt. P och jag använde händelsen för att visa på att alla är lika.


sade Petrus: "Mästare, folkmassan trycker och tränger sig inpå dig


Ser du? De tränger. Många var det som rörde vid Jesus. Men kvinnan, ja hon med blödningar rörde på något speciellt sätt. Hur? Känner nästan att jag själv liksom inte kan leva upp till den där längtan hon verkade ha. Däremot tror jag på att Jesus känner. Jesus känner ditt och mitt hjärta. Han vet om oss. Vi får komma med det vi har. Den ork vi har.


Han sade till dem att ge henne något att äta.  


Vi läser på slutet om hur flickan fick liv igen. Tycker mycket om orden som Jesus säger om mat. Han bryr sig om. Inte bar pekar, gör frisk och lämnar. De orden är en tröst för mig. Jesus kommer alltid ta hand om och hjälpa. Så som är bra för oss. 



 
 
kurd

kurd

3 juli 2011 01:04

Hejhej ! :D jag följer dig på bloglovin nu:) följ gärna mig med:) kram<3 Vi muslimer älskar också Jesus <3 fast vi tror att Jesus är en muslimsk profet fred vare med honom <3
Men vi älskar honom ! <3 Visste du att vi muslimer tror också att Bibeln kom från Gud? men eftersom det existerar massa olika versioner av bibeln så tror vi att bibeln har förfalskats och då gav samma Gud som gav oss bibeln då gav han koranen genom ängeln Gabriel människor:) Det är som en fortsättning av bibeln fast på arabiska<3 Så vi muslimer tror också på Jesus, moses, isaak, Abraham som våran profeter fred vare med dem<3 Sen tror Judar, kristna och muslimer på samma Gud<3 också tror vi att Adam och Eva är dem första människorna<3 Så våran religioner mer lika än många tror<3

http://kurdishgirlpeaceandlove.blogg.se

Ulrika

4 juli 2011 22:08

När jag skriver k eller kanske ku kommer jag till din sida. Följer så. Jag följer några på det sättet. Känns som det räcker. Fungerar bra för mig.
Jag tror på Jesus. Att Jesus lever och att du och jag kan prata med Honom. Testa en gång om du vill!
Ha det så gott!

 
soffie

soffie

4 juli 2011 20:45

hej kul´att du hittade tillbaka till mej,
Intressant du skriver!
Det står mycket klokt i bibeln läste nånstans att det är världens mest lästa bok genom tiderna!
må gott

http://www.soffie69.blogg.se

Ulrika

4 juli 2011 22:11

Tack för fina ord om intressant. Ja jag läser en del på din sida. Hoppas förresten det går bra med jobbsökande. Må gott du med!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - 22 december 2023 13:56

Hej ni bästa!   Sist jag var här berättade jag om att texten fanns, men nu började arbetet med att sätta ihop.   Recito hjälpte mig i arbetet och den färdiga boken har funnits ett tag. Nu vill jag gärna visa för er. Kanske finns det någon ...

Av Ulrika - 10 juni 2023 17:25


    Ja den bilden kunde jag ta igår. Den visar på hur många ord jag skrivit.   Nu börjar arbetet med att sätta ihop dem till en bok.   Spännande. Roligt. Nervöst. ...

Av Ulrika - 19 maj 2023 10:44

Hej du fina och bästa!   Vi börjar med kategorin känslor och tanken överväldigad...   Ja en del känner jag mig så. Skriver typ aldrig här längre, det vet du.    Ändå kommer besökare. Fina bästa.   Vet du?! Jag önskar dig gärna sådan...

Av Ulrika - 31 januari 2023 12:47

Senast jag skrev var tydligen i december... Om jag skriver idag så kom det åtminstone ett inlägg i januari.   Det fanns en tid då jag hade ganska mycket kontakt med den som läste.   Nu vet både du och jag att så inte är fallet längre...

Av Ulrika - 8 december 2022 16:55

Hej!   Här delar jag en text ur min bok. Beställs genom att skicka ett mail till densenasteboken@migust.se 78 sidor. Kostnad 220 kronor.    Jag är ganska personlig i boken. Önskar att du genom att läsa denna text minns att du behöver ...

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards