Direktlänk till inlägg 26 september 2011

Vad tror du om att be Gud ge drömmar?!

Av Ulrika - 26 september 2011 16:57

Jag tittade in på tidningen Dagens hemsida. Det var en artikel som handlade om drömmar. Betyder de? Kan Gud tala genom dem?

Längst ner på sidan finns en länk till artikeln.

På en grupp jag går (Det goda samtalet, Att leva med neurologisk diagnos...) har vi prata om drömmar ibland.

När jag hoppade jämfota upp (kanske en meter ungefär) till en simbassäng minns jag fortfarande. Jag som ju inte kan simma. Inte kan hoppa. Men i drömmen klarade jag.

Den drömmen är hoppfull på något sätt. Blir jag glad av.

Och den talar posotivt till mig. Att tro på det omöjliga. Att tro. Du och jag, vi kan mer än vi tror.

Här följer en liten del av det som står i artikeln. Läs gärna hela om du orkar.

Psykoterapueten Margot Haglund tror att Gud kan välja olika sätt att kommunicera med oss, även i dag, och hon räknar upp några av dem mest vanliga sätten: - Det kan vara genom andra människor, genom händelser i livet, genom de insikter vi får. Men det viktigaste tilltalet vi får kommer via vårt innersta. Och där finns drömmarna.


Gud i våra drömmar








 
 
Cece

Cece

26 september 2011 23:06

Jag är helt övertygad om att Gud kan tala genom drömmar. Han är ju allsmäktig och jag har själv varit med om det. När jag lyssnade på en sång förut idag så kom jag att tänka på dig. Så jag har skickat den till din mail. Eller rättare sagt via en sida till din mail. Kolla, lyssna och njut!
Många kramar!

http://minaalldelesegnatankar.blogspot.com

Ulrika

27 september 2011 12:27

Kram kram! Nu har jag lyssnat på sången. Underbar. Tack för din omtanke.

När jag ropar Ditt namn, svarar Du
När jag faller så lyfter Du mig

Sena kvällen. Söndagkvällen. Mådde jag inte alls bra. Då ropade jag. Tack för sången med de vackra orden. Ja Gud är där. I vår situation. Alltid.

 
Alexander

Alexander

27 september 2011 01:44

Jag tror absolut att Gud kan tala via drömmar, helt klart. Och om du upplever att du blir glad av det du drömt så tror jag också det är Gud som vill tala om för dig att du kan/kommer bli frisk.

Gud välsigne dig!
/Alexander

http://www.awedlund.se

Ulrika

27 september 2011 12:10

Tack så mycket Alexander! Ja nån gång ska jag bli frisk tror jag. Känner bara att jag är lite farlig mot mig när jag lägger krav på mig. Gud vet bäst. Jag behöver inte vara rädd. Kollade in lite på din blogg. Vad fint du gjort! Och mycket bra att läsa. Lycka till med livet, Frida och allt. Ta hand om dig. Vet om att Gud älskar dig!

 
tillbedjare

tillbedjare

2 oktober 2011 00:24

Visst kan Gud tala genom drömmar. Inte alla, och inte heller alltid,men ibland. Man vet , känner det på sig , när drömmen är från Gud. och visst ska vi be att han talar till oss på det sättet. Det står i Joel 2:28 och Apg 2:17 att vi ska drömma drömmar och se syner. Och kom ihåg att många är de personer i biblen som har fått drömma drömmar från Gud eller uttyda drömmar, se bara Josef, Daniel med flera.

http://tillbedjare.wordpress.com

Ulrika

2 oktober 2011 20:28

Inte alla eller alltid, nej, men tänk att få drömma, se saker om framtiden kanske. Tillsammans med Gud. Önskar dig goda drömmar från Gud!

 
Tolmia

Tolmia

3 oktober 2011 23:13

Jag tror han kan tala genom drömmar.
Men jag är tveksam till om han talar till mig genom drömmar. Tror han vet att han måste vara försiktig med mig och min sköra tro och låter saker mogna fram så sakta istället. Han tränger sig inte på om man är rädd.

http://tolmias.blogg.se

Ulrika

4 oktober 2011 17:42

Vad kloka ord. Nej Gud tränger sig inte på. Med det kan vi vara trygga. Gud är rädd om oss. Gud är rädd om dig!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - Tisdag 2 april 16:45

Idag läste jag en text i Femte Mosebok. Där fick vi läsa om att  Mose inte fick se det utlovade landet. Han fick inte se det som han så länge kämpat för.   Visst känns det ganska sorgligt att läsa texten, men på samma gång beskriver den lite ...

Av Ulrika - Måndag 1 april 15:13

Ja, jag vet att jag inte skriver här så ofta. Dels beror det ju på  arbetet med boken Lite godis en andaktsbok från mig till dig.    Den har funnits ett tag nu. När april är slut kan den inte köpas via nätet längre. Om du skulle köpa den bör...

Av Ulrika - 22 december 2023 13:56

Hej ni bästa!   Sist jag var här berättade jag om att texten fanns, men nu började arbetet med att sätta ihop.   Recito hjälpte mig i arbetet och den färdiga boken har funnits ett tag. Nu vill jag gärna visa för er. Kanske finns det någon ...

Av Ulrika - 10 juni 2023 17:25


    Ja den bilden kunde jag ta igår. Den visar på hur många ord jag skrivit.   Nu börjar arbetet med att sätta ihop dem till en bok.   Spännande. Roligt. Nervöst. ...

Av Ulrika - 19 maj 2023 10:44

Hej du fina och bästa!   Vi börjar med kategorin känslor och tanken överväldigad...   Ja en del känner jag mig så. Skriver typ aldrig här längre, det vet du.    Ändå kommer besökare. Fina bästa.   Vet du?! Jag önskar dig gärna sådan...

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards